
به گزارش ماریننیوز از روابطعمومی سازمان حفاظت محیط زیست، همزمان با دومین روز سفر احمدرضا لاهیجانزاده، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای این سازمان به استان مازندران، «دبیرخانه دائمی برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری» با حضور جمعی از مسئولان اجرایی، دانشگاهی و نمایندگان استانهای ساحلی در دانشگاه تربیت مدرس واحد نور آغاز به کار کرد.
در این مراسم، اسماعیلی رئیس دانشگاه تربیت مدرس واحد نور، کنعانی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، فداکار مدیرکل دفتر مدیریت زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، صیاد شیرازی رئیس مرکز امداد و نجات فوک خزری، نمایندگان استانهای ساحلی، تشکلهای مردمنهاد و کارشناسان دانشگاهی حضور داشتند.
برنامه اقدام ملی فوک خزری، یکی از اسناد راهبردی حفاظت از تنها پستاندار بومی دریای کاسپین است که با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، نهادهای علمی، تشکلهای مردمی و پشتیبانیهای بینالمللی تدوین شده و در حال اجراست.
لاهیجانزاده در این نشست، با تأکید بر وضعیت شکننده زیستگاههای ساحلی و تهدیدات متعدد پیشروی فوک خزری، راهاندازی این دبیرخانه را گامی مؤثر برای هماهنگی اقدامات حفاظتی، پژوهشی، ترویجی و بینالمللی دانست و افزود: «دبیرخانه دائمی برنامه اقدام ملی میتواند پیوند مؤثری میان دانش، سیاستگذاری و میدان اجرا برقرار سازد و از ظرفیت نهادهای محلی و دانشگاهی در حفاظت از این گونه بهرهبرداری نماید.»
در ادامه، قاسمپوری عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، بهعنوان رئیس دبیرخانه و صیادشیرازی مدیر مرکز امداد و نجات فوک خزری به عنوان دبیر منصوب شد. این دبیرخانه با هدف هماهنگی، هدایت، نظارت و اجرای برنامههای حفاظتی، پژوهشی و مشارکتی در چارچوب برنامه اقدام ملی فعالیت خواهد کرد.
در این نشست، همچنین بر ضرورت هماهنگی گستردهتر میان استانهای ساحلی دریای کاسپین و پیگیری توافقسازی با کشورهای حاشیه کاسپین برای تدوین «برنامه اقدام منطقهای حفاظت از فوک خزری» تأکید شد.
ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران با استقبال از استقرار این دبیرخانه در استان، آن را گامی راهبردی برای تقویت حکمرانی زیستمحیطی، توسعه همکاریهای بیناستانی و بینالمللی و تحقق چشمانداز «مازندران؛ الگوی موفق در توسعه پایدار» ارزیابی کرده است./